Articolul asta incepe cu o intrebare... de ce unii nu pot ramane in satul sau comuna unde s-au nascut, si vor cu orice pret sa ajunga la Bucuresti? De fapt stiu 379435 de argumente pentru care unii aleg Bucurestiul, asa ca renunt la intrebarea asta. Dar imi vine alta intrebare in minte... daca tot vin unii la Bucuresti, de ce mama dracu' se comporta tot ca pe marginea santului, de pe ulita secundara din cel mai mic sat al comunei? Bai Gogule, teoretic... daca mergi intr-un oras mare, o faci pentru ca acolo ai mai multe posibilitati, societatea este mai dezvoltata, lumea e mai civilizata... dar oare tu, nou venit la Bucuresti... nu trebuie sa evoluezi? Am ajuns la concluzia ca Bucurestiul e plin de maimutoi care n-au nicio treaba cu ceea ce inseamna viata la oras. Taranul de oras este cel mai prost animal pe care l-am vazut vreodata, si m-am saturat de migratia lui spre marile orase crezand ca aici umbla cainii cu covrigi in coada. Nu Gogule, nu este asa. Si stii de ce?... pentru ca aici sunt mai multi caini decat covrigi.

Daca deja te irita articolul asta, poti sa nu-l mai citesti... pentru ca abia acum incepe. Respect pe toti cei din provincie care au reusit in Bucuresti... in schimb, taranul de oras nu-l suport. Un astfel de maimutoi il recunosti imediat, pentru ca nu stie decat sa se planga de saracia din Romania si de cat de aspra si necrutatoare este viata la el in sat. Daca il intrebi de ce a venit in Bucuresti, o sa-ti spuna ca "Ce pot sa fac si eu?", "In Romania nu poti sa traiesti la tara", "Asta este, doar aici pot face ceva" si alte raspunsuri idioate care n-am nicio legatura cu prezenta lor in Bucuresti. In cazul asta, eu nu pot sa-ti servesc decat un subtil "du-te dracu'", de ce nu pui mana sa faci ceva la tine in sat, in oras, in judet... si fugi repede in Bucuresti ca sa imputi treaba si pe aici? Multi spun ca vin aici sa faca facultatea, de parca traim la 1600... acum sunt facultati in aproape fiecare oras din tara asta, daca stau sa le pun la socoteala si pe alea particulare care sunt pline de astfel de maimutoi (aici nu ma poate contrazice nimeni, pentru ca am terminat Spiru "Harem" si stiu cum stau lucrurile)

Dar si replica asta cu facultatea este o tampenie, pentru ca maimutoii astia, dupa ce ajung in Bucuresti si trec de cateva ori pe la cursuri... isi baga pula in ea de facultate. De ce dracu' sa cheltuie banii proveniti din vanzarea unei paduri mostenite de la bunica, pe scoala? Mai bine ii cheltuie prin cluburi, sau isi cumpara haine sclipicioase cu "Gigolo Italiano". Multi dintre ei nu-si dau seama ca aici viata este altfel, si trebuie sa te porti CIVILIZAT! Taranul de oras are activitati diferite, unul este zidar, altul portar, paznic in metrou, si exemplele pot continua. Sunt convins ca nu doar eu am intalnit taranul zidar, personaj pe care il vezi zilnic la metrou sau in mijloacele de transport in comun... cu hainele pline de ciment si var, care miroase de la 5 metri de-ti muta nasul din loc. Daca e singur, e tacut si priveste mirat pe toata lumea... dar daca este insotit de colegii de munca, alti maimutoi ca si el, atunci ii auzi de la 15 metri departare.

Unii dintre astia care au migrat la capitala, au fost mai norocosi... au ajuns portari sau paznici la metrou. Cand sunt in exercitiul functiunii, toti sunt mandri nevoie mare de uniforma lor si merg de parca au un bat in fund. Cand sunt in timpul liber, ii gasesti imbracati cu niste imitatii ieftine de haine de firma si adidasi jerpeliti. De obicei nu merg singuri pe strada, merg insotiti de alti maimutoi si vorbesc de parca toti sunt surzi. Daca ii cauti prin buzunare, sigur gasesti seminte. Vocabularul lor este foarte variat, dar ei obisnuiesc sa se exprime prin propozitii scurte... din care nu poate sa lipseasca cuvantul "pula". Atunci cand se plictisesc, se joaca sau asculta manele la telefonul cumparat in rate... si la care plateste intreaga familie. Idolul lor este Gigi Becali, iar dupa parerea lor... daca n-ai banii latifundiarului, esti la fel de maimutoi ca si ei. In fiecare noapte viseaza sa arunce cu bani in lautari, si acestia sa le cante de dusmani. Motto-ul lor in viata este: "Munca e doar pentru prosti!"

Multi dintre taranii astia, au si copii... care la randul lor, mostenesc aceleasi maniere ca si parintii. Sunt genul de copii care nu vor sa mearga la scoala daca n-au haine si telefoane de ultima generatie, desi parintii lor abia au ce pune pe masa. Ei se evidentiaza foarte usor de ceilalti, prin faptul ca vorbesc mult si tare... iar daca ii spui ca e taran, imediat sare la bataie. Sunt pasionati si discuta foarte aprofundat de ultimele modele de masini, in timp ce asteapta in statie autobuzul... sau discuta despre femei, desi au vazut tate doar in format .jpeg. Tot ce-ti doreste de la viata taranul de oras, este o garsoniera sau un apartament in Bucuresti... pe care sa-l imparta cu taranca pe care o iubeste de cand avea 12 ani. Ca orice maimutoi, vrea sa-si respecte promisiunea facuta acesteia..."Fa, te duc la oras si te tin in puf" (puf o palma, puf un picior... banuiesc).

Gata, mi-e somn... poate va intrebati de ce am scris articolul asta. Simplu, in acest week-end am iesit putin sa vad cum mai este viata de noapte din Bucuresti... si asa am descoperit ca inteligenta are limitele ei, in timp ce prostia nu o sa cunoasca niciodata acest handicap. In afara de maimutoii prezentati mai sus, am observat ca e plin Bucurestiul de Range Rover-uri, si am auzit o discutie pe tema asta intre niste baieti de capitala. Cica sunt niste masini foarte bune, puternice, dar intretinerea lor e foarte scumpa. Bine Gogule, daca iti permiti o asemenea masina... de ce dracu' te plangi ca n-ai bani de benzina? De ce ti-ai cumparat-o daca nu o poti intretine? Pai ori suntem baieti de Bucuresti, ori nu mai suntem? In final le dedic urmatoarea melodie...