Atat de Craciun cat si de Revelion, nu scapam de "colindaciori". Nu poti Gogule sa dormi linistit, sa te futi cu nevasta ca astia bantuie la orice ora prin bloc... si ai dracu' ei cu mama lor, suna pana raspunzi. Apoi urmeaza "febra cumparaturilor", o nebunie care-i cuprinde pe majoritatea romanilor. Ma intreaba lumea, cum petrec de sarbatori? Eu nu petrec de sarbatori, nu vreau sa fiu inteles gresit... imi place sa o fac, dar nu de sarbatori. Pentru mine sarbatorile sunt la fel ca si celelalte zile din an... beau, mananc, dorm si ma odihnesc cand vreau, cat vreau si unde vreau. Asa ca n-am motive sa spun ca petrec de sarbatori, poate ca unii fac de cateva ori pe an ceea ce eu fac aproape in fiecare zi. Revelionul e doar o noapte... o noapte in care te distrezi si atat. Mai sunt unii care cred ca in noapte aia trec intr-o noua stare, ca se vor schimba peste noapte, ca vor deveni mai buni si mai intelepti, ca se vor maturiza si altfel vor privi viitorul... un cacat, nu se intampla nimic cu adevarat, totul e doar in mintea lor.

Pentru unele femei, sarbatorile incep cu 3-4 luni inainte. Cu totii stim ca unele sunt exagerate, dar nici organismul nu prea le ajuta sa fie altfel. Stiti voi, aripioare (si nu ma refer la alea de la KFC, desi de acolo cred ca le vine denumirea), fundul mare cat ligheanul lu' mamaie, sa nu mai zic de spatele de halterofil pe care il au unele femei. Pentru ele sarbatorile vin asa de devreme deoarece atunci incepe dieta pentru a arata bine de revelion. Si da-i si lupta cu kilogramele, cu fel si fel de retete... in care felul principal este apa plata, pane. Apoi urmeaza lamaie pe gratar, friptura din frunze de salata, tochitura moldoveneasca fara carne si fara sos, iaurt din ala Activia in foi de vita si la desert... prajituri din poze. De revelion, femeile schimba meniul... ele prefera atunci dansul la masa si bataitul pe scaun, un pahar de sampanie plin doar pentru poze, zambetul ala larg si lihnit de foame... toate astea asezonate un un corset care le lipeste stomacul de sira spinarii. Dupa ce trec sarbatorile, incepe rehidratarea cu ceafa de porc, ciorba de perisoare, strudel cu mere, tort de bezea si cola la 2.5l (aia la promotie), 4 banane, o ciocolata mare si doua pungi de chipsuri... ce mama dracu', doar au trecut sarbatorile, pana la anul au ele timp sa slabeasca :)))

Cand aud de sarbatori, imediat ma duce gandul la cadouri. Nu stiu sa fac cadouri si nu stiu sa ma bucur de cadouri. Iar femeile se pricep de minune sa ne faca cele mai de cacat cadouri. Si noi, trebuie sa ne prefacem ca ne plac acele cadouri. Daca vine iubita mea si-mi face cadou o chestie din asta simbolica, la care ea tine foarte mult... sigur mie nu-mi place si iese cu cearta. Daca am noroc sa nu primesc asa ceva, sunt convins ca tot am sa primesc o chestie nefolositoare... ceva ornamental, de pus prin casa... desi la dracu', eu nu ma pricep la decoratiuni. Daca scap si de asta, in mod clar primesc un parfum, un ceas, sau dracu' stie ce haine pe care nu stiu daca am sa le port vreodata. In fel mai nefericit caz, o sa primesc o felicitare in care sa-mi spuna cat de mult ma iubeste ea pe mine, ursuletul ei drag si iubit, smotocelul vietii ei...yeaaaah!!! Cand vine vorba sa fac eu cadouri, e jale. Prefer sa-ti dau bani sa-ti iei ce vrei tu, dar nu ma pune sa-ti cumpar cadou. Iar femeile, nu prea accepta orice cadou. Trebuie sa fie unul valoros, sa se mandreasca in clanul de femei din care ea face parte... sa le arate la toate uratele alea cat de iubita si apreciata este ea de iubitul ei. Le spun urate pentru ca nu vreau sa ne certam si sa creada ca este alta mai frumoasa ca ea in clanul ala al ei :)))

Si acum cireasa de pe tort a articolului... craciunul, femeile si proastele obiceiuri, toate intr-o singura zi... aceea in care trebuie sa mergem in vizita la parintii ei. Stiu, nimanui nu-i place acea zi, nici mie... prefer sa fiu in alta parte cu prietenii si sa ne distram ca porcii. Prefer sa mi se spuna asa, decat sa merg la masa cu parintii tai. N-am nimic personal cu ei, dar nu-mi place sa fac asta. E oribil sa stai de Craciun sa mananci cu ma'sa si cu tac'su. De ce?... pentru ca "mama soacra" stie aproape toate amanuntele sexuale ale lu' fiisa, pentru ca asa sunt femeile... isi povestesc toate prostiile. Si "mama soacra" se uita asa duios la tine, desi stie ca daca bei prea mult nu ti se scoala si ii ramane fata nesatisfacuta. Cum ea se uita la tine, asa te uiti si tu la ea si-ti dai seama ca iubita ta (acum cu carnea tare, sanii fermi si fund bombat) o sa ajunga peste 30 de ani la fel ca ma'sa... cu riduri, gusa si spatele cat sifonierul din dormitor. De obicei se spune ca tatal ei este prietenos cu "ginerica", dar nu este adevarat. In 95% din cazuri, "tata socru" e in stare sa te spintece, pentru ca stie ca tu o futi pe fetita lui... pe acea gingasa fiinta pe care el o plimba in parc cand era mica, si pe care o ducea de manuta la gradinita. Desi pare prietenos, nu va lasati inselati... va uraste. Hai ciao, fir-ati ai dracu’ de simpatici!

ps... Craciun Fericit!