Fiind de cele mai multe ori subtil si arogant, nu de putine ori am simtit priviri mai putin intelegatoare, uneori chiar taioase... din partea feministelor din jurul meu (prietene, cunostinte sau simple partenere de conversatie). Am fost intrebat... cum adica? Vrei sa spui ca femeile nu reprezinta apogeul decentei si inteligentei? Nu generalizez acum, vreau doar sa spun ceea ce stim cu totii, femei si barbati, dar putini recunosc. Femeia a iesit la vanatoare (si am scris candva despre asta chiar aici), iar decenta se limiteaza intr-un mesaj de noapte buna, in timp ce inteligenta a lasat-o pentru moment undeva sub pat intr-o cutie goala de prezervative. O prietena m-a intrebat de ce trebuie sa iasa femeia la vanatoare cand acum poate cumpara orice isi doreste. Nu te contrazic, pentru tine care muncesti sau esti intretinuta de parinti... e usor, dar pentru unele femei ca sa poata cumpara, schimba, avea, etc... trebuie sa ai cu ce, si aici intervine avantajul feminin. Femeia, acea mirifica fiinta slavita, pictata, adorata in trecut de geniul masculin a hotarat ca acum trebuie sa faca mai mult, ca ea poate mai mult... ca este capabila sa-si asigure prin propriile puteri un viitor mai bun. Unele femei ies la vanatoare asemenea unui caine vagabond care cauta ceva de mancare. Stiu ca suna destul de dur ce am spus, dar este doar ceea ce vad in jurul meu (bine ca nu am spus catea). Intr-un oras asa mare ca Bucurestiul (sau Cluj, Timisoara, Constanta, Iasi, Craiova) e foarte usor ca femeie sa vanezi. Cu privirea gingasa, tipic feminina, poti oricand sa-ti gasesti un "stapan"... mai ales daca ai invatat ceva dintr-o carte foarte putin citita la varsta de 21 de ani, gen Coelho, care spune sa nu muste mana ce-i da de mancare. Tot ce trebuie sa faca este sa zambeasca fericita pana cand i se pune de catre "stapan" atat de ravnita "zgarda"... dar sa nu uite ca oricand si "stapanul" se poate schimba.

Acest "vis" al femeii incepe undeva prin primul an de facultate. Dupa cateva examene mai grele intervine teama si ajunge la concluzia ca viata e prea grea cand trebuie sa inveti. Intervine teama, pentru ca daca vrei sa ai o diploma trebuie sa ai si un strop de inteligenta, teama ca dupa ce termina facultatea trebuie sa si lucreze undeva, teama ca in societatea noastra partenerul nu se uita dupa inteligenta. Se gandeste ca mai bine ajunge "nevasta cuiva" decat sa piarda timpul pe bancile facultatii. Desi la inceput aceasta idee este negata cu vehementa, dupa o vreme isi aduce singura argumentele ca asta este cea mai usoara solutie. Si cum majoritatea femeilor nu vor sa sufere, cel mai simplu este sa-i prosteasca pe fraieri. Desi unii barbati inca mai cred in povesti cu Fat Frumos si Alba ca Zapada, cu parere de rau trebuie sa-i anunt ca femeia e pusa serios pe vanatoare. Poate ca de multe ori femeile nu stau bine cu inteligenta, dar stau al dracu' de bine cu perseverenta. Daca mai crede cineva ca o femeie se multumeste cu un suc, o "ieseala" in club, un telefon sau un card... inseamna ca este naiv. Crede cineva ca pe femei le mai intereseaza aspectul?... poate doar pe fotbalisti, nici de ei nu trebuie sa uitam. Acum nu mai conteaza cine tine "zgarda" atata timp cat blana cainelui care candva era vagabond... acum luceste, nu mai conteaza atata timp cat stomacul e plin, nu mai conteaza toate astea... pentru ca oricum "stapanul" nu merge pe jos.

Am lasat pe final un gand si pentru cealalte femei, acele femei care nu se inscriu in categoria enuntata de mine mai sus. Desi sunt foarte putine, stiu ca sunt... si ma bucur ca am intalnit astfel de femei. Dar trebuie sa recunosc ca sunt inconjurat si de foarte multe tipe care "vaneaza", desi nu o sa recunoasca niciuna ca face parte din acea categorie, sa stiti ca nu este nimic rusinos in asta... fiecare se descurca cum stie mai bine. Vorba cuiva: "nu este o scuza sa fi prost doar pentru ca nimanui nu-i pasa daca esti destept"